DNS records, en generel forklaring

Guiden her indeholder en kort forklaring til de mest anvendte DNS record typer.

 

Bemærk: listen er på ingen måde fuldendt, og fuldt ud fyldestgørende.

 

CNAME = Hostnavn (som refereres til, fortæller hvilken Server domænet/subdomænet peger på).*

A = IP (som refereres til, fortæller hvilken webserver domænet/subdomænet peger på – gå til www.ripe.net for at finde navn på ip’en)

AAAA = er i bund og grund det samme som en A record, men er til IPv6

MX = mail pegning

NS = Navneserver (hvem der sørger for domæne pegningen)

Soa = zone fil (Den autoritative navneserver for domænet)

SRV = SRV Records udvider DNS-funktionalitet for at aktivere placering af tjenester uden for de normale posttyper understøttes i DNS. Forskellige protokoller, såsom SIP og XMPP bruger SRV-poster til at tillade synligheden af ​​en specifik endpoint service for et bestemt domæne.

TXT = Indehoder en tekststreng, som kan bruges af mangesystemer, eller som blot bruges til information til mennesker. bruges også til SPF

CNAME og A-record gør det samme. De sender begge en videre til den IP adresse, de refererer til.

MX records fortæller hvilken ip adresse, mails sendes til. Man kan sætte priotering på MX-records f.eks. priotet 10, 20, 30. Hvis man opretter 3 MX-records, og giver den priotet 10, 20, 30, og refererer dem til 3 forskellige navne/servere, så prøver DNS først, at sende mailene til priotet 10 serveren, og derefter 20 og derefter 30 prioteten. Så 10’eren er den primærer, 20 er backuppen og 30 er backup for backuppen.

* DNS kigger kun på ip-adresser.
Så når man skriver et CNAME, så kigger dns’en efter hvilken ip-adresse, dette CNAME refererer til, og sender en til den ip adresse. Så et CNAME, virker ikke som en URL-Forward, som sender en til hjemmeside adresse, men istedet sender et CNAME en til Ip-adressen. Så med et CNAME havner man på en IP, og hvis der ikke er en server med en hostheader (hostheader er en funktion på en server, der fortolker indkomne domænenavne), som tager imod domænet, får man en fejl side.